Błyskawiczna babka jogurtowa

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszna, łatwa w przygotowaniu i szybka babka na bazie jogurtu. Jest bardzo delikatna, lekka i wilgotna. Z powodzeniem można ja upiec wcześniej gdyż długo zachowuje świeżość. Dodatkowo jak ktoś lubi można dodać do ciasta, rodzynki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 70 g margaryny
    - 300 g mąki
    - 200 g jogurtu naturalnego
    - 2 jajka
    - 200 g cukru
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczna babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodajemy jajka i jogurt naturalny – dokładnie ucieramy. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia – ucieramy na jednolite ciasto.
  • Przelewamy ciasto do formy 2. Ciasto przelewamy do posmarowanej formy na babkę, pieczemy 40 minut w temperaturze 180.
  • Posypujemy babkę cukrem 3. Upieczoną posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować