Pyszna, łatwa w przygotowaniu i szybka babka na bazie jogurtu. Jest bardzo delikatna, lekka i wilgotna. Z powodzeniem można ja upiec wcześniej gdyż długo zachowuje świeżość. Dodatkowo jak ktoś lubi można dodać do ciasta, rodzynki.
60 min
Składniki:
- 70 g margaryny
- 300 g mąki
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 200 g cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Błyskawiczna babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodajemy jajka i jogurt naturalny – dokładnie ucieramy. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia – ucieramy na jednolite ciasto.
2.Ciasto przelewamy do posmarowanej formy na babkę, pieczemy 40 minut w temperaturze 180.
Komentarze