Błyskawiczna babka bananowa

4.37 (193 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Przygotowuje się ją naprawdę szybko i jest pyszna!

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki oleju
    4 banany
    2 jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    3 łyżki mleka
    Polewa lub lukier do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.37 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Błyskawiczna babka bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na najwyższych obrotach na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę do babki.
  • 3. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (bez termoobiegu) ok. 60 minut do tzw. suchego patyczka.

Porady

Najlepiej wykorzystać dojrzałe banany, a gotową babkę polać polewą lub lukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować