BLONDYNKA

5 (141 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto keksowe bardzo proste i bardzo pyszne Przepis mam od znajomej.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 120 g. czekolady gorzkiej
    -120 g. czekolady białej
    -200 g. orzechów włoskich
    -30 g. migdałów w płatkach
    -240 g. brązowego cukru
    -340 g. masła
    -1 cukier waniliowy
    -4 jajka
    -460 g. mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    polewa czekoladowa ciemna
    polewa czekoladowa biała
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Blondynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • robienie ciasta 1. Czekolady zetrzeć na tarce jarzynowej. Orzechy włoskie potłuc wałkiem, albo posiekać. Czekolady, orzechy i migdały wymieszać i odstawić. Cukier i masło miksować na puszystą masę ok 4 - 5 min. Dodawać po jajku i miksować. Następnie przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować na niższych obrotach miksera.Dodać odstawioną mieszankę i wymieszać łopatką.
  • ciasto 2. Przełożyć do blaszki 22x36, z papierem do pieczenia.
  • po upieczeniu 3. Piec ok. 40 min. w 175*.
  • ciasto gotowe 4. Po upieczeniu, zdjąć papier i ostudzić.
    Polać polewą czekoladową i ozdobić w/g własnego gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować