BLOK KAKAOWY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniały poczęstunek dla nieumiejących obejść się bez słodkości:)

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg herbatników
    0,5 szkl. wody
    25 dkg masła
    1 szkl. cukru
    5 łyżek kakao
    25 dkg mleka w proszku
    15 dkg rodzynek
    kilka kropli olejku wanilinowego

Blok kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka należy wlać wodę, dodać masło, cukier i zagotować. Do rozpuszczonego masła wsyp kakao, rodzynki, połamane na kawałki herbatniki, olejek i wymieszaj całość. Tak przygotowana masę włóż do wyłożonej folią formy keksowej na noc do lodówki.

Porady

Można dodać dodatkowo posiekane orzechy, kawałki czekolady czy wafle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy