BLOK CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

deser jak za dawnych lat

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego)
    250 gram margaryny
    4 łyżki kakao
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki mleka 2%
    5 sztuk biszkoptów

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, cukier, masło i kakao przekładamy do garnka i podgrzewamy aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
    Ściągnąć garnek z ognia i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodajemy stopniowo mleko w proszku. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe biszkopty.
    Masę wlewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki do stężenia na parę godzin

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy