Blok czekoladowy

4.5 (143 ocen)

  • 12 min

Od kiedy urodziłam synka, zaczęłam uczyć robić się wszystko sama. Nigdy nie lubiłam gotować piec, itp. Od kiedy mój blok czekoladowy uwielbia cała rodzina i słysząc słowa "naprawdę to Ty robiłaś sama?!" gotowanie sprawia mi co raz większą frajdę:). A przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy.

  • 12 min

Składniki:

  • 500 g mleka w proszku
    1 margaryna do pieczenia
    2 szklanki cukru
    4 łyżki kakao
    pół szklanki wody
    Herbatniki (bakalie)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i wodę. Całość lekko studzimy i dodajemy kakao. Do tego powoli wsypujemy mleko w proszku cały czas miksując. Do gotowej , gładkiej masy wsypujemy pokruszone herbatniki, bakalie (mogą być same herbatniki lub same bakalie). Blaszkę wykładamy folia spożywczą i wylewamy na nią gotową masę (jeżeli mamy sylikonową formę, nie potrzebujemy folii). Wkładamy do lodówki na min. 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować