Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

smak dzieciństwa

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - suche wafle: 2 sztuki
    - margaryna: 250 gramów
    - mleko w proszku: 250 gramów
    - cukier około: 0.75 szklanki
    - kakao w proszku: 4 łyżki
    - orzechy (dowolny rodzaj): 50 gramów
    - rodzynki: 50 gramów
    - migdały: 50 gramów

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Margarynę rozpuścić razem z cukrem. Zestawić z ognia, dodać mleko w proszku, kakao i utrzeć na gładką masę.
    Dodać rodzynki, pokrojone orzechy i migdały. Masę wyłożyć na jeden z wafli, rozsmarować równomiernie masę i przykryć drugim waflem.
  • 2. Na blok położyć deskę do krojenia dla obciążenia. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
    Kroić według uznania na kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy