• Blok czekoladowy

    Dodane przez: aneczka0000

  • Idealny dla dzieci. W mgnieniu oka znika z talerza.

  • Składniki

    250 g mleka w proszku
    170g masła
    1,5 szklanki cukru( można dodać mniej w zależności od upodobań)
    4 łyżki kakao
    0,5 szklanki wody
    15 herbatników
    10 ciastek maślanych z czekoladą
    1 garść rodzynek
    1 tabliczka białej czekolady

  • Sposób przygotowania

    1.

    Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, oraz rodzynki. Wszystko mieszamy. W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy się gładka masa. Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, czekolada
  • 0 komentarzy

Dodane przez: aneczka0000

aneczka0000 3

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-01T14:51:48+02:00

699 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »