Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo łatwy przepis na własnej roboty czekoladę. Moje dzieci ją uwielbiają :)

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag margaryny , 1 1/2 szklanki cukru , 1/2 szklanki wody, 3 łyżki kakao , 3 szklanki mleka w proszku , 3 paczki herbatników.

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, wodę , cukier i kakao podgrzewamy co całkowitego rozpuszczenia się. Następnie na małym ogniu gotujemy przez 5-7 min.
  • 2. Do masy dodajemy mleko i dokładnie mieszamy.
  • 3. Dodajemy pokruszone wcześniej herbatniki.
  • 4. Masę przekładamy do wysokiej prostokątnej formy posmarowanej margaryną i wyłożonym papierem.
  • 5. Po wystygnięciu wkładamy na 1 h do lodówki. Gotowe :)

Komentarze

Podobne przepisy