Blok czekoladowy

4.95 (171 ocen)

  • 4 godz.

Mocno czekoladowa słodycz!

  • 4 godz.

Składniki:

  • paczka mleka w proszku
    25 dag herbatników
    kostka margaryny
    szklanka cukru
    4 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.95 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku wymieszać całą paczkę mleka w proszku z pokruszonymi herbatnikami.
  • 2. W małym garnku zagotować margarynę z cukrem i kakaem.
  • 3. Po rozpuszczeniu wlewamy ją (margarynę) do garnka z herbatnikami, dobrze mieszamy.
  • 4. Ciasto wylewamy na sylikonową formę i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.

Porady

Można dodać równiez rodzynki, orzechy włoskie itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować