BLOK CZEKOLADOWY

4.5 (190 ocen)

Z duża ilością bakalii :)

Składniki:

  • • 250 g masła
    • 1 szklanka cukru
    • 1 szklanki mleka
    • 3 czubate łyżki kakao
    • 500 g pełnego mleka w proszku
    • herbatniki, orzechy, rodzynki inne ulubione bakalie
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło, cukier, mleko i kakao gotuj na wolnym ogniu, aż utworzą się bąbelki. Odstaw do ostudzenia.
    2. Do przestudzonej masy dodawaj po trochu mleko w proszku i dokładnie mieszaj łyżką. Mleko w proszku dodawaj do momentu, aż masa będzie tak gęsta, aby łyżka sama w niej stała (będzie to prawie cała paczka mleka).
    3. Dołóż pokruszone herbatniki, orzechy, rodzynki i dokładnie wymieszaj.
    4. Masę przełóż do przygotowanej foremki (najlepiej wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą) i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować