Bitki ze schabu z pieczarkami

4.5 (201 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zapraszam na pyszny obiadek. Sos z pieczarkami po prostu rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - 25 dag pieczarek
    - 1 cebula
    - sól i pieprz
    - 2 łyżki mąki + 3/4 szklanki wody na zasmażkę
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki ze schabu z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godz. W razie potrzeby podlewać wodą.
    Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, posypać solą, pieprzem i smażyć 5 minut.
    Pieczarki przełożyć do mięsa i dusić jeszcze 10 minut. Zrobić zasmażkę z wody i mąki. Wlać do mięsa. Wymieszać, doprawić w razie potrzeby. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować