Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

5 (164 ocen)

Kruche mięso w aromatycznym sosie...

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - 25 dag pieczarek
    - 1 cebula
    - sól i pieprz
    - 2 łyżki mąki + 1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i wysuszam ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijam, przyprawiam solą i pieprzem. Smażę na rozgrzanym oleju.
    Przełożyć do garnka, wlewam szklankę wody i duszę pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny, a właściwie do czasu gdy mięso skruszeje. W razie potrzeby podlewam wodą.
    Pieczarki kroję w paseczki,cebulę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę, gdy się zezłoci dodaję pieczarki, przypruszam solą, pieprzem i smażę kilka minut. Pieczarki przekładam do mięsa i duszę jeszcze 10 minut. Mąkę dokładnie mieszam z wodą, aby nie było grudek. Wlewam do mięsa. Mieszam, doprawiam w razie potrzeby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować