Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję i wysuszam ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijam, przyprawiam solą i pieprzem. Smażę na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka, wlewam szklankę wody i duszę pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny, a właściwie do czasu gdy mięso skruszeje. W razie potrzeby podlewam wodą.
Pieczarki kroję w paseczki,cebulę w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę, gdy się zezłoci dodaję pieczarki, przypruszam solą, pieprzem i smażę kilka minut. Pieczarki przekładam do mięsa i duszę jeszcze 10 minut. Mąkę dokładnie mieszam z wodą, aby nie było grudek. Wlewam do mięsa. Mieszam, doprawiam w razie potrzeby.
Komentarze