• Bitki z indyka z papryką

    Dodane przez: ilka

  • Bitki z indyka z papryką to jedno z dań popisowych mojego teścia. Wszystkim bardzo smakuje.

  • Składniki

    ok. 60dag piersi z indyka
    1 czerwona papryka
    1 zielona lub żółta papryka
    1 cebula
    ok. 1L bulionu drobiowego
    zioła prowansalskie
    sos sojowy
    sól
    2 ząbki czosnku
    przyprawa curry
    1-2 łyżki śmietany (niekonieczne)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso pokroić na plastry. Każdy przekroić na pół(żeby był mniejszy). Rozbić i doprawić solą. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Zdjąć i na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę. Z powrotem włożyć mięso, zalać bulionem. Dusić do miękkości. Dodać pokrojoną paprykę, przeciśnięty czosnek i przyprawy ilości wg. gustu. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Sos zagęścić mąką. Można dodać śmietanę.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, papryka, bitki, indyk
  • 4 komentarze

Dodane przez: ilka

ilka 114

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-01T15:02:48+01:00

1244 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Przepis z magazynu: PPWS_11-2013

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »