Bitki wołowe z papryką

4.5 (181 ocen)

  • 3 min

W tej potrawie pobiłam moją mamę:-)

  • 3 min

Składniki:


  • 1 kg dobrej zrazowej wołowiny
    2 spore młode cebule
    1 czerwona papryka
    3 ząbki czosnku
    mąka
    olej
    papryka ostra, papryka słodka, pieprz, ziarenka smaku, pieprz
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki wołowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę myjemy i osuszamy. Kroimy na dość cienkie kawałki w poprzek włókien. Cebulę kroimy w plastry. Mięso obtaczamy w mące i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy na brązowy kolor i wkładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę(na dużym ogniu, cebula ma być podsmażona a nie uduszona). Dodajemy do garnka. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Zalewamy 1/3 wodą. Ustawiamy mały ogień i pozostawiamy pod przykryciem, aby "pyrkało" na 30 minut. Następnie dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodajemy musztardę. Dusimy mięso około 1,5 godziny co jakiś czas delikatnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować