Bitki wołowe w sosie własnym

4.99 (152 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Dla tych, którym znudziły się już kotlety.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 500 g udźca wołowego
    5 małych cebul
    sól
    pieprz
    woda
    olej
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki wołowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.
  • 2. Następnie zarumienić rozbite już mięso w głębokiej patelni na oleju z każdej strony.
  • 3. Do mięsa dodać pokrojoną w kawałki cebulę, wszystko to doprawić solą i pieprzem i zalać 1,5 szklanki wody.
  • 4. Mięso dusić pod przykryciem do miękkości,

Porady

Bitki doskonale pasują do ziemniaków z koperkiem i surówki z białej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować