Bitki wołowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaki dzieciństwa.

  • 10 min

Składniki:

  • 70 dag wołowiny pieczeniowej
    1 duża cebula,
    3-4 ząbki czosnku
    przyprawy: liść laurowy, ziele ang. , pieprz ziarnisty, jałowiec, Przyprawa uniwersalna Kucharek.. Przyprawa do zup Kucharek
    1 duża łyżka smallcu
    mąka pszenna
    ew. słodka śmietana 18%

Bitki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na płaty i dobrze rozbić (ale nie poprzerywać ). Natrzeć Kucharkiem i odłożyć na 15 min. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano.
  • 2. Mięso przełożyć do garnka, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i czosnek. Dołożyć je do mięsa, włożyć przyprawy, podlać niewielką ilością ciepłej wody i dusić do miękkości Powstały sos mozna podbić smietaną

Porady

Jeśli dodajemy słodką śmietanę, nie ma potrzeby dodawania mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy