Bitki wołowe

5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na emeryturze. Mam bardzo duże doświadczenie w kuchni. Gotuję dla syna, który ze mną mieszka, rodziny i przyjaciół.

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
    4 duże cebule
    3 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    mielona papryka słodka i ostra
    olej do smażenia
    mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w plastry grubości ok. 1 cm. Rozbijamy i obtaczamy w mące. Obsmażamy na gorącym oleju.
  • Bitki wołowe 2. Cebule kroimy w kostkę, lekko podduszamy na oleju. Dodajemy bitki i wszystkie przyprawy. Podlewamy wodą, by bitki były zakryte. Dusimy pod przykryciem przez godzinę. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować