Bitki wołowe

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasta upiec nie potrafię, ale zrobić znakomite mięsko – owszem.

Składniki:

  • 6 plastrów wołowiny
    posiekana cebula
    50 dag pieczarek
    1/2 kostki rosołowej
    kilka łyżek jogurtu naturalnego
    2 ziarna ziela ang.
    liść laurowy
    mąka
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Mięso cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Podsmażamy na oleju z obu stron. Przekładamy do rondla. Na tłuszczu smażymy pieczarki z cebulą.
    Dodajemy do mięsa.
  • 2. Do rondla wlewamy wodę (ok. 1,5 cm ponad mięso).Wkładamy liść, ziele
    i wkruszamy kostkę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy jogurt, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut. Zagęszczamy mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować