Bitki schabowe z cebulką

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki marynacie bitki są mięciutkie i soczyste :)

Składniki:

  • 1 kg młodego, cienkiego schabu
    pieprz, sól, czosnek granulowany do posypania
    MARYNATA :
    1,5 łyżki łagodnej musztardy
    0,5 łyżki chrzanu
    6 łyżek oleju
    2 jajka do obtaczania
    kilka łyżek mąki z odrobiną soli i białego mielonego pieprzu
    olej z masłem klarowanym do smażenia
    3 średnie cebule pokrojone w piórka i lekko przesmażone
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki schabowe z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na małe kawałki, lekko rozbić, posypać przyprawami.
    Zrobić gładką marynatę i posmarować nią bitki. Włożyć do lodówki na 24 godziny.


    Bitki panierować w kolejności mąka-jajka-mąka i smażyć na gorącym tłuszczu, zmniejszyć płomień aby się nie przypaliły.
    Na gorące bitki położyć cebulkę i podać z młodymi ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować