Bitki schabowe z cebulą w sosie własnym

4.49 (194 ocen)

Szybkie i proste w przygotowaniu mięso na obiad.

Składniki:

  • 3 plastry schabu ( na kotlety)
    1 duża cebula
    1/2 szklanki wody
    sól , pieprz
    szczypta curry
    szczypta chili
    mąka do obtoczenia mięsa
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Bitki

Bitki schabowe z cebulą w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z cebulą 1. Każdy plaster schabu rozbić , wetrzeć sól , pieprz i chili-obtoczyć w mące.
    Cebulę pokroić w plastry.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju , wrzucić cebulę na wiech położyć kotlety.
    Podsmażyć chwilę aż mięso zmieni kolor.
  • gotowe danie 2. Zalać wodą , dodać curry i odrobinę pieprzu-dusić razem ok 5 min.

Porady

Podawać np z kopytkami lub ziemniakami i ulubioną sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować