Bitki cielęce ze szparagami

0 (0 ocen)

Bardzo delikatne , kruche mięso cielęce duszone z białymi szparagami. Sos powstały podczas duszenia niesamowicie smakuje szparagami które oddały go mnóstwo.

Składniki:

  • 0,5 kg cielęciny
    0,5 kg białych szparagów
    sól , pieprz
    mąka pszenna
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki cielęce ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę oczyścić z błonek , pokroić w 1-cm plastry , rozbić cienko.
    Każdy plaster mięsa oprószy solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej.
  • 2. Na patelni rozgrzać smalec , smażyć plastry mięsa na rumiano z obu stron.
    Bitki zalać wodą 2 cm ponad mięso.
  • 3. Ze szparagów odłamać lub odciąć zdrewniałe końce , obrać cieniutko nie naruszając główki.
    Szparagi pokroić na mniejsze kawałki , dodać do mięsa.
  • 4. Dusić 30 min ,powstały sos doprawić wg. smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Cielęcina Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować