Biszkotp z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno dodając po 1 łyżce cukru, dalej ubijać, następnie dodać żółtka przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszek do pieczenia dodać do ubitych jaj delikatnie wymieszać i upiec.
2.MASA:
1/2 szkl. cukru
1/2 l mleka
1 cukier waniliowy
4 żółtka
1 kostka margaryny lub masła
2 łyżki mąki zwykłej
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
Mleko zagotować z cukrem zwykłym i waniliowym, trochę mleka zimnego odlać, dodać żółtka, mąkę i budyń , rozrobić , wlać na gotujące mleko zagotować, po ostygnięciu ucierać z masłem.
3.Placek przekroić na połowę, posmarować masą potem nakładać na to truskawki. Następnie znów masę i nałożyć drugą połowę placka. Posypać cukrem pudrem . Wstawić do lodówki .
Komentarze