Biszkopty czekoladowe

0 (0 ocen)

Aromatyczne biszkopty to idealna propozycja na małe co nie co.

Składniki:

  • 60g masła
    150g cukru
    2 jajka
    190g mąki
    40g kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    80-100g orzechów

Biszkopty czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło i cukier zmiksuj na puszysty krem, a następnie dodaj po 1 jajku nie przerywając mieszania.
  • 2. Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodaj utworzoną masę z masła i wymieszaj całość na jednolitą masę. Na sam koniec wsyp orzechy (wg uznania).
  • 3. Z gotowego ciasta uformuj prostokątny blat szerokości 12-15 cm i wysokości 2 cm. Piecz 25-30min w temp. 180 stopni.
  • 4. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika, pokrój w paski 1,5cm oraz wyłóż na folię aluminiową. Wstaw ponownie do piekarnika na 8-10min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy