Biszkoptowy pasiak

0 (0 ocen)

Ciasto , które szybko znika ze stołu i cieszy podniebienie

Składniki:

  • Biszkopt ciemny upiec ze sprawdzonego przepisu
    1/2 litra mleka
    1/2 szkl cukru
    1budyń waniliowy
    1 kostka margaryny
    3 łyżki spirytusu,
    odrobina olejku waniliowego

Biszkoptowy pasiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Zimny budyń utrzeć z margaryną. Do masy dodać spirytus, odrobinę aromatu waniliowego.
    Ciemny biszkopt przekroić na pół, przy czym spód ciasta powinien być cienki. Pozostałą połowę biszkoptu pokroić wzdłuż na ok 1cm- 1,5cm paski. Spód ciasta smarujemy odrobiną masy ,na spodzie kolejno układamy paski ciemnego biszkoptu. Boki pasków smarujemy kremem i zlepiamy ze sobą.Wierzch ciasta dekorujemy dowolnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy