Biszkoptowy miodowiec

0 (0 ocen)

dobry placuszek na niedzielę do kawy

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 5 jaj.
    I 2 placki miodowe:
    skład na miodowe placki
    2 szkl. mąki
    15 dag margaryny
    2 łyżki miodu
    1 łyżka sody
    2 łyżki śmietany
    10 dag cukru
    1 jajko
    krem karpatkowy:
    0,5 l. mleka
    1 cukier waniliowy
    1 szkl cukru
    1 kostka masła
    2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki przennej
    masa jabłkowa:
    2 kg jabłek
    1/2 szkl. cukru
    2 galaretki czerwone

Biszkoptowy miodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa karpatkowa 1. Upiec 1 biszkopt.
    Potem z podanych składników zarobić na miodowe ciasto i upiec 2 placki.
    Krem karpatkowy: ugotować 1,5 szkl. mleka z cukrem i cukrem waniliowym, w pół szkl.mleka rozmieszać mąkę i wlać do gotującego się mleka i zagotować tak jak na budyń.Ostudzić masę i połączyć po mału z kostką masła i dobrze wymieszać.
    Krem z jabłek: obrać jabłka i przesmarzyć w garnuszku można dodac cukier i gotować do miękkości, pochwili wsypac galaretki i wymieszać i wystudzić.
    Wykonanie:
    Placek miodowy ,masa jabłkowa krem karpatkowy,biszkopt,masa jabłkowa, krem karpatkowy,placek miodowy. Na wierzch polać czekoladą ja dodałam jeszcze wiórki kokosowe.

Porady

Najlepszy na 2 dzień , jest mięciutki

Komentarze

Podobne przepisy