Biszkoptowy budzik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Biszkoptowy budzik jest smaczny i bardzo łatwy do zrobienia.

Składniki:

  • Ciasto: szkl. mąki
    szkl. cukru
    5 jajek
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka margaryny

    Do przełożenia:
    słoiczek dżemu
    1 op. kremu waniliowego.

    Dekoracja:
    polewa z gorzkiej czekolady
    żelki
    pierniczki
    ciastka w kształcie rurek na wskazówki

Biszkoptowy budzik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem. Dodajemy jajka i cukier, ucieramy na gładką masę. Pieczemy w wysmarowanej margaryną tortownicy ok. 40 minut w temp. 190 °C.
  • 2. Krem robimy według przepisu na opakowaniu. Cukier z sokiem z cytryny i łyżką wody ucieramy na lukier. Zimne ciasto przekrawamy na 3 krążki. Dolny smarujemy dżemem, przykrywamy środkowym, smarujemy kremem.
    Na wierzchnim krążku polewą robimy duże koło i pierścień (możemy przyłożyć talerzyk). Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy