Biszkoptowiec

4.5 (145 ocen)

Biszkoptowe ciasto z kremem, owocami i galaretka.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj,
    1 szklanka cukru,
    1 łyzeczka proszku do pieczenia,
    3/4 szklanki maki,
    3 łyzeczki kakao.
    dodatkowo:
    1 krem karpatkowy,
    dowolne owoce-u mnie jagody,
    3 galaretki,
    biszkopty-najlapiej malutkie, okragle(ja z braku malych uzylam duzych),
    marmolada lub gesty dzem-u mnie jagodowy
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem

Biszkoptowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bialka ubijamy na sztywna piane, dodajemy cukier, zoltka.Make przesiewamy z proszkiem i kakao, stopniowo dodajemy i delikatnie mieszamy.
    Biszkopty smarujemy dzemem/marmolada i sklejamy.
    Polowe ciasta biszkoptowego wylewamy na blaszke, ukladamy biszkopty, zalewamy pozostalym ciastem.
    Pieczemy ok 35 min w 160 stopniach.
  • 2. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu.
    Upieczony i wystudzony biszkopt smatujemy kremem karpatkowym.
    Ukladamy owoce i zalewamy tezejaca galaretka.
    Wstawiamy do lodowki do calkowitego stezenia galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować