Biszkoptowe z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

Takie ciasta często królują w sezonie w moim domu. Lubię patrzeć jak cała moja rodzinka zajada się tym ciastem

Składniki:

  • Biszkopt
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszek do pieczenia
    tłuszcz do formy
    MASA SEROWA
    1 kg serka waniliowego homogenizowanego
    20 g żelatyny
    1 opak biszkopty
    2 opak galaretka truskawkowa
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowe z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    Żółtka oddzielić od białek.
  • 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.
  • 4. Następnie dodać cukier i po jednym żółtku dalej ubijać.
  • 5. Na samym końcu wsypać mąkę, delikatnie wymieszać.
  • 6. Wysmarować blachę tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop.
  • 7. MASA SEROWA
    Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić.
  • 8. Serek przełożyć do miski, dodać żelatynę , dokładnie zmiksować.
  • 9. Na blasze ułożyć biszkopty, wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki, następnie na masie położyć biszkopt.
  • 10. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 11. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę .
  • 12. Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką.
  • 13. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować