Biszkoptowe z kremem i owocami

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto z owocami zawsze się udaje. I za każdym razem, gdy dodamy inne owoce, smakuje inaczej.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 7 jajek
    ● 7 łyżek oleju
    ● 2 szklanki mąki
    ● 1,5 szklanki cukru
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ● op. cukru waniliowego
    Krem:
    ● 400 g jogurtu naturalnego
    ● 2 jednakowe galaretki
    ● dowolne miękkie owoce (ja użyłam mango, ale mogą być np. jagody lub inne)
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowe z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski
    i dokładnie ubijamy z 1,5
    szklanki cukru i cukrem waniliowym.
    Stopniowo wsypujemy
    mąkę wymieszaną z proszkiem
    do pieczenia. W trakcie
    ubijania dodajemy olej. Gdy
    ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy
    ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym
    do 180 °C. Po upieczeniu
    studzimy i przekrawamy
    w poprzek na pół.
  • Biszkoptowe z kremem i owocami 2. Galaretki rozpuszczamy
    w pół litra gorącej wody. Gdy
    zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem
    i mieszamy z pokrojonymi
    owocami. Biszkopt od
    razu przekładamy kremem
    (masa bardzo szybko tężeje).
    Wierzch ciasta posypujemy
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować