BISZKOPTOWE Z FRUGO

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto biszkoptowe z sokiem Frugo i galaretkami. Ciasto z bitą śmietaną, posypane tartą czekoladą. Ciasto delikatne i pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • biszkopt:
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -3/4 szklanki mąki tortowej
    -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1 łyżka octu
    -3 łyżki oleju
    -2 łyżeczki proszku do piecz.

    krem Frugo :
    -1 sok ''FRUGO''(750ML)
    -1 szklanka wody
    -2 białe budynie
    -4 łyżki cukru
    -2 galaretki agrestowe lub niebieskie

    3 op.herbatników-ok.300 g.

    bita śmietana:
    -1/2 l. śmietanki 36%
    -1 Śnieżka
    -1 cukier waniliowy
    -4 łyżeczki żelatyny
    -1/2 szklanki wrzątku
    -1 biała czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Ciasto

Biszkoptowe z frugo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*
  • masa 2. krem-Na soku z cukrem,ugotować budynie.Budynie najpierw rozmieszać z wodą.Odstawić i do gorącego ,wmieszać galaretki do rozpuszczenia.Masę lekko ostudzić,często mieszając. Wylać na biszkopt, zabezpieczony papierem.
  • warstwa herbatników 3. Ułożyć warstwę herbatników.
  • bita śmietana 4. bita śmietana-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce. Zimną śmietanki ubić z cukrem i Śnieżką.Na koniec zmiksować z żelatyną,dodać czekoladę i krótko wmieszać.Wyłożyć na ciasto.
  • tarta czekolada 5. Na górę zetrzeć ciemną czekoladę i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować