Biszkoptowa galaretka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

kolejny szybki i łatwy deser

  • Łatwy

Składniki:

  • - galaretka wiśniowa: 1 sztuka
    - galaretka agrestowa: 1 sztuka
    - podłużne biszkopty: 8 sztuk

Biszkoptowa galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.
    Rozlać do 4 pucharków.
    Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.
    Odstawić do zastygnięcia.
    Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.
    Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.
    Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.
    Odstawić do stężenia.
    Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy