Biszkoptowa fantazja

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Katarzyna Jamuła

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

    - puszka brzoskwiń: 1 sztuka
    - galaretka brzoskwiniowa (lub cytrynowa): 1 sztuka

    - śnieżka: 2 sztuki
    - Żelatyna: 1 łyżeczka
    - gorzka czekolada (starta): 1 sztuka
    - mleko: 400 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Biszkoptowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwi- lę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 min w temp. 180 °C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.
  • 2. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką. Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.
  • 3. Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Gdy bita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Śnieżka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować