Biszkoptowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwi- lę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 min w temp. 180 °C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.
2.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką. Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.
3.Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Gdy bita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady.
Komentarze