Biszkopt z z brzoskwiniami i galaretką

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Proste, tanie i szybkie ciasto na każdą okazję. Znakomicie sprawdza się w ciepłe dni.

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt: 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
    na górę: 2 galaretki truskawkowe, puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z z brzoskwiniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i żółtka i nadal ubijać. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej, wymieszać drewnianą łyżką. Piec w temp 160- 180 stopni, przez około 30 min.
  • 2. 2. Galaretki rozpuścić w 750 ml wody. Brzoskwinie pokroić w plastry i ułożyć na nasączonym sokiem z brzoskwiń biszkopcie. Lekko stężałą galaretkę wylać na biszkopta i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować