Ciasto z rabarbarem kokosem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt
-białka oddzielić od żółtek do białek dodać sól i ubijać pianę powoli dodawać cukier potem po jednym żółtku cały czas ubijać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem wymieszać łyżką delikatnie ciasto przełożyć na blachę 25 / 40 cm piec 30 min 180 stopni
2.1 nadzienie
-rabarbar wyczyścić obrać ze skórki pokroić na patelnię na male kawałki dodać cukier i smażyć na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i puszczenia soku przez rabarbar
- budyń rozpuścić w wodzie wlać do rabarbaru mieszać i zagotować dodać galaretkę wymieszać aż się rozpuści dodać kokos lekko przemieszać
-nadzienie przełożyć na ciepły biszkopt zostawić do wystygnięcia
3.2 nadzienie
- żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody zostawić na 10 minut dodać gorące mleko mieszać aż się rozpuści żelatyna wystudzić lekko
- do zimnej śmietany dodać cukier i ubić w wysokim pojemniku śmietanę dolać chłodne mleko z żelatyną masa szybko gęstnieje przełożyć na biszkopt jako drugie nadzienie dać polewę
4.czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać łyżkę masła oblać ciasto
Komentarze