Biszkopt z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto z rabarbarem z mojego ogródka.

  • 60 min

Składniki:

  • -3/4 szklanki mąki tortowej
    -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    -5 jajek
    -szklanka cukru
    -szczypta soli
    -4 laski rabarbaru
    -cukier puder do posypania

Biszkopt z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy w grube plastry i obtaczamy w odrobinie mąki. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier jednocześnie ubijając, Następnie (nadal ubijając) dodajemy żółtka.Wymieszane i przesiane mąki dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyłożyć na nie rabarbar. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy