Biszkopt z ptasim mleczkiem

0 (0 ocen)

  • 1 min

Ciasta ze swiezymi owocami sprawiaja,ze czujemy sie jakby w naszym domu nagle zagoscilo lato.Nie czekaj na pierwsze cieple promienie ale juz dzis zapros je do swojej kuchni.

  • 1 min

Składniki:

  • BISZKOPT-1 szklanka maki, 1 szklanka cukru, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 6 jaj. PTASIE MLECZKO-1/2 litra smietanki 36%, 1 szklanka galaretki. DODATKOWO -gotowa masa do tortu,1kg truskawek, 2 galaretki truskawkowe.

Biszkopt z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bialka ubij na sztywna piane,dodaj cukier i zoltka,nastepnie przesiana make.proszek do pieczenia i zmiksuj.Przeloz na blache [mniejsza]przelozona papierem do pieczenia i piecz ok.20min.w 180st.Galaretke rozpusc w 750ml goracej wody i zostaw do ostygniecia .W tym czasie ubij smietanke,dodaj szklanke ostudzonej galaretkii i zmiksuj. Ostudzony biszkopt przekroj na pol przeloz masa do tortu przykryj druga czescia, Wloz do lodowki,Ubij smietane dodaj 1 szklanke ostudzonej galaretki i zmiksuj. Powstala mase rozsmaruj na biszkopcie.Wloz do lodowki.Truskawki rozdrob widelcem .rozpusc galaretki w mniejszej ilosci wody niz podano na opakowaniu polacz z truskawkami odstaw do stezenia.Lekko tezejaca galaretke wyloz na mase.Wstaw do lodowki.SMACZNEGO.

Porady

Galaretki rozpusc z mniejsza iloscia wody, gdy na dworze jest cieplo bedziemy mialy pewnosc ze szybciej sie stezeje i bedzie bardziej zbita.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy