Biszkopt z pianką truskawkową

4.5 (169 ocen)

Delikatna i pyszna pianka truskawkowa z kakaowym biszkoptem.

Składniki:

  • BISZKOPT KAKAOWY:
    - 6 jajek
    - ¾ szklanki cukru
    - 2 pełne łyżki sypkiego kakao
    - 0,5 szklanki mąki pszennej
    - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    PIANKA TRUSKAWKOWA:
    - 300 g jogurtu naturalnego
    - 300 g serka homogenizowanego o smaku truskawkowym
    - 1 galaretka truskawkowa.
    ORAZ:
    - cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z pianką truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Biszkopt kakaowy: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Nie przerywając ubijania, dodajemy po jednym żółtku oraz mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wlewamy do formy(25x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 170°C. Studzimy. Przekrawamy na pół.
    2. Pianka truskawkowa: galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Jogurt naturalny i serek truskawkowy połączyć razem, dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć pianką biszkopt. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować