Biszkopt z pianką

4.49 (162 ocen)

Placek jest łatwy w wykonaniu i bardzo wszystkim smakuje.

Składniki:

  • Biszkopt
    3 jajka
    9 łyżek cukru
    9 płaskich łyżek mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Pianka
    2 śnieżki
    4 galaretki owocowe
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt

    Jajka z cukrem ubijać mikserem przez 10 minut. Następnie dodawać stopniowo po łyżce mąki i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt na złoty kolor.

    Pianka

    Rozpuścić dwie galaretki w 400ml wody. Ubić 2 śnieżki według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do śnieżki i wymieszać mikserem.
    Wylać masę na biszkopt i wstawić do lodówki. Rozrobić 2 galaretki i gdy pianka stężeje polać po wierzchu.

Porady

Przed wylaniem galaretki na wierzch na piankę możemy wyłożyć owoce. Przepis na dużą blachę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować