BISZKOPT Z MASĄ Z SERKA MASCARPONE

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

CIASTO, KTÓRE W JEDNEJ CHWILI ZNIKA Z TALERZA

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    -6 JAJEK
    - 1 SZKLANKA CUKRU
    - 1,5 SZKLANKI MĄKI
    - 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    -2 ŁYŻKI OCTU
    - 3 ŁYŻKI OLEJU
    MASA:
    - 2 OPAKOWANIA SERKA MASCARPONE (PO 250 GRAM, KUPUJĘ SERKI Z PIĄTNICY DOSTĘPNE W BIEDRONCE)
    - OPAKOWANIE KREMU NUTELLA LUB INNEGO KREMU CZEKOLADOWEGO DO KANAPEK (OK 250-300 GRAM)
    - 3 ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ (DOSYĆ SILNĄ WCZEŚNIEJ ZAPARZYĆ I WYSTUDZIĆ)
    POLEWA:
    - 1/2 MARGARYNY KASIA
    - 2 ŁYŻKI CUKRU
    -2 ŁYŻKI KAKAO
    - 1 JAJKO
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM, ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ Z OCTEM I PROSZKIEM, DODAĆ DO BIAŁEK, NASTĘPNIE OLEJ I MĄKĘ, WSZYSTKO LEKKO WYMIESZAĆ, WYLAĆ NA BLASZKĘ;
    PIEC OK 35 MIN (TERMOOBIEG)
    MASA:
    DOKŁADNIE WYMIESZAĆ SERKI, NUTELLĘ, KAWĘ, MOŻNA DODAĆ WIŚNIE KANDYZOWANE;
    OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA PÓŁ,PRZEŁOŻYĆ MASĄ;
  • 2. POLEWA:
    ROZPUŚCIĆ NA WOLNYM OGNIU MARGARYNĘ, DODAĆ KAKAO, CUKIER- DOKŁADNIE WYMIESZAĆ, ZDJĄĆ Z OGNIA;
    WBIĆ CAŁE JAJKO I ENERGICZNIE MIESZAĆ WIDELCEM W JEDNĄ STRONĘ, DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ MASY, WYLAĆ NA PLACEK;

Porady

MOŻNA DODAĆ DO MASY WIŚNIE KANDYZOWANE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować