Biszkopt z masą makową

4.59 (255 ocen)

Makowiec zrobiony w ten sposób jest bardzo pyszny i niczym nie ustępuje tradycyjnemu.

Składniki:

  • - upiec biszkopt z 5 jaj,przekroić na pół -

    gotowa masa makowa (w puszce)
    3 jaja
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    25 dag margaryny
    dowolny aromat
    bakalie
Wystaw ocenę:

4.59 (255 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę makową połączyć z jajami,mąką ziemniaczaną,dodać aromat i bakalie.
  • 2. W garnku zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia,stopniowo dodawać mak.Gotować,aż zgęstnieje,ciągle mieszając.
  • 3. Gorącą masą makową przełożyć przekrojony biszkopt,można polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować