Biszkopt z masa ananasowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt jasny,bialka ubic z cukrem,na ubita piane wlewamy goraca wode i ubijamy dalej,nastepnie dodajemy zoltka,make wymieszana z proszkiem,mieszajac lyzka,wlewamy na blache i pieczemy,25 minut w temp.180 stopni.Biszkopt ciemny,robimy jak poprzedni,tylko na koniec dajemy kakao,wymieszane z maka i proszkiem.Gdy biszkopty ostygna przekrawamy kazdy na pół.Masa ananasowa,z puszek ananasow odlewamy sok do dwoch szklanek gdy nie sa pełne dolewamy wode zimna,na tym soku gotujemy budynie,1.5 szklanki zagotowujemy z cukrem,z reszta mieszamy budynie i make,gotujemy jak budyn,gdy wystygnie utrzeć z margaryna i przekladac biszkopty.Biszkopt jasny
Masa
Biszkopt ciemny masa biszkopt jasny
Masa
Biszkopt ciemny
Masa
Bulka tarta
Porady
Do masy mozna pokroic ananasy w malutka kosteczkę..
Komentarze