biszkopt z masa ananasowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszny,mozna jesc i jesc,nie mozna przestac...

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny
    8 jaj
    25 dkg cukru
    Po 16 dkg maki pszennej i kartoflanej
    1 lyzeczka proszku do pieczenia
    8 lyzek goracej wody
    Biszkopt ciemny
    Tak samo jak poprzedni,tylko 2 lyzki kakao dodajemy oprocz skladnikow
    Masa ananasowa
    2 puszki ananasów
    2 budynie śmietankowe
    2 lyzki cukru
    2 lyzki maki pszennej
    Margaryna
    3 lyzki bulki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masa ananasowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt jasny,bialka ubic z cukrem,na ubita piane wlewamy goraca wode i ubijamy dalej,nastepnie dodajemy zoltka,make wymieszana z proszkiem,mieszajac lyzka,wlewamy na blache i pieczemy,25 minut w temp.180 stopni.Biszkopt ciemny,robimy jak poprzedni,tylko na koniec dajemy kakao,wymieszane z maka i proszkiem.Gdy biszkopty ostygna przekrawamy kazdy na pół.Masa ananasowa,z puszek ananasow odlewamy sok do dwoch szklanek gdy nie sa pełne dolewamy wode zimna,na tym soku gotujemy budynie,1.5 szklanki zagotowujemy z cukrem,z reszta mieszamy budynie i make,gotujemy jak budyn,gdy wystygnie utrzeć z margaryna i przekladac biszkopty.Biszkopt jasny
    Masa
    Biszkopt ciemny masa biszkopt jasny
    Masa
    Biszkopt ciemny
    Masa
    Bulka tarta

Porady

Do masy mozna pokroic ananasy w malutka kosteczkę..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować