Biszkopt z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy, dodajemy cukier, następnie żółtka, na końcu mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 160-180 °C. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto przekrawamy na 2 placki.
2.Margaryny miksujemy na puszystą masę, wsypując stopniowo cukier puder. Dodajemy umyte i osuszone maliny, miksujemy.
3.Galaretki rozpuszczamy w niecałym litrze wody. Odstawiamy do stężenia.
4.Na jeden placek wykładamy większą część masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę masy, układamy biszkopty (czekoladą ku górze). Ciasto zalewamy tężejącą galaretką, schładzamy.
Porady
RADY
Zamiast piec biszkopt, możemy wyłożyć tortownicę okrągłymi biszkoptami.
Komentarze