Biszkopt z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec ciasta i torciki. Sprawia mi frajdę, gdy szybko znikają z talerzyków.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. mąki
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 2 szkl. malin
    ● 60 dag cukru pudru
    ● 2 kostki margaryny
    ● 3 czerwone galaretki
    ● 2 op. biszkoptów z galaretką oblanych czekoladą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy, dodajemy cukier, następnie żółtka, na końcu mieszamy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 160-180 °C. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto przekrawamy na 2 placki.
  • 2. Margaryny miksujemy na puszystą masę, wsypując stopniowo cukier puder. Dodajemy umyte i osuszone maliny, miksujemy.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w niecałym litrze wody. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Na jeden placek wykładamy większą część masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy resztę masy, układamy biszkopty (czekoladą ku górze). Ciasto zalewamy tężejącą galaretką, schładzamy.

Porady

RADY Zamiast piec biszkopt, możemy wyłożyć tortownicę okrągłymi biszkoptami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Malinowy biszkopt

To może cię zainteresować