Biszkopt z kremem serowym i jagodową chmurką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Od dawna miałam ochotę na tę masę serową, dodałam do niej kokos i wyszła super. Dodatek kremu jagodowego cudownie uwieńczył całość.

  • 40 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Upiec jasny i ciemny biszkopt każdy z 3 jaj

    Masa serowa:
    1,5 l mleka
    600g gęstej śmietany 18%
    5 jajek
    200g margaryny
    5 – 6 łyżek kokosu
    5 – 6 łyżek cukru – można dać więcej wedle uznania

    Masa śmietanowo - jagodowa:
    200g jagód
    1 galaretka owoce leśne
    330 ml śmietanki 30%
    5 łyżek cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Biszkopt z kremem serowym i jagodową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Mleko, śmietanę i roztrzepane jajka zagotować razem mieszając od czasu do czasu. Gdy wytworzy się serek zdjąć z ognia i odcedzić na durszlaku. Zostawić do wystygnięcia. Zimny utrzeć na puch z margaryną i cukrem, wsypać kokos. Należy uważać by serka nie przegrzać.
  • 2.
    Masa śmietanowo - jagodowa: Jagody zmiksować na mus i zagotować z 2 łyżkami cukru pudru, wsypać galaretkę, wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać pozostały cukier, na koniec wkładać po łyżce zimną masę jagodową. Dokładnie połączyć.
  • 3. Przełożenie:
    Na ciemny biszkopt wyłożyć krem serowy, nałożyć jasny biszkopt i masę jagodową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kokos Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować