Biszkopt z kremem serowym i jagodową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: Mleko, śmietanę i roztrzepane jajka zagotować razem mieszając od czasu do czasu. Gdy wytworzy się serek zdjąć z ognia i odcedzić na durszlaku. Zostawić do wystygnięcia. Zimny utrzeć na puch z margaryną i cukrem, wsypać kokos. Należy uważać by serka nie przegrzać.
2.
Masa śmietanowo - jagodowa: Jagody zmiksować na mus i zagotować z 2 łyżkami cukru pudru, wsypać galaretkę, wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać pozostały cukier, na koniec wkładać po łyżce zimną masę jagodową. Dokładnie połączyć.
3.Przełożenie:
Na ciemny biszkopt wyłożyć krem serowy, nałożyć jasny biszkopt i masę jagodową.
Komentarze