Biszkopt z kremem budyniowo-kokosowym

4.49 (163 ocen)

  • 60 min

Biszkopt,który zawsze wychodzi i krem,któremu ciężko się oprzeć :)

  • 60 min

Składniki:

  • Krem:
    1/2l mleka,budyń np.waniliowy,łyżka mąki ziemniaczanej,kostka masła,wiórki kokosowe
    Biszkopt:
    4jaja,3/4szkl.cukru,1/2szkl.mąki,1/2szkl.mąki ziemniaczanej,łyżeczka proszku do pieczenia,2łyżki zimnej wody
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z kremem budyniowo-kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05rohuu 1. Krem:
    Zagotować mleko,dodać budyń i mąkę,mieszać,żeby się nie przypaliło.Odstawić do ostygnięcia,zmiksować z masłem,dodać wiórki kok.(mi zostały po nalewce kokosowej).
    Biszkopt:
    Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać obie mąki,proszek do piecz.i wodę,dobrze zmiksować.Przelać do formy,np.kwadratowej,posmarowanej tłuszczem i opruszonej mąką.Piec ok.30min.w 180stopni C.Przestudzony biszkopt przekroić,nasączyć,np.sokiem i posmarować masą budyniową.Udekorować wedłóg upodobania.
    Smacznego!

Porady

Do ciasta można dodać kakao,będzie brązowe a krem może być jakikolwiek :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować