Biszkopt z kremem

0 (0 ocen)

Szybkie i łatwe ciasto, które zawsze wychodzi.

Składniki:

  • Ciasto: 5 całych jaj
    1 1/2 szkl. cukru
    2 szkl. mąki ziemniaczanej
    1/2 proszku do pieczenia
    1 szkl. oleju
    Krem: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    1 małe masło roślinne
    Poncz: sok z jednej cytryny
    1 łyżeczka cukru
    25 ml spirytusu

Biszkopt z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jaja ubijamy razem z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 C.

  • 2. 2. Budyń robimy wg przepisu na opakowaniu, gdy ostygnie ubijamy go razem z masłem.
  • 3. 3. Do soku z cytryny dodajemy cukier i spirytus. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biszkopt z kremem serowym

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Biszkopt z kremem serowym

czarrna Pyszne, lekkie ciasto :) 1 godz. 30 min