Biszkopt z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wybić oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywno i dodać cukier i żółtka. Na koniec wmieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.Wyłożyć do przygotowanej blaszki i piec ok30 min w 180 stopniach.
Ugotować na mleku budyń dodając 4-5 łyżek cukru.
Do ostudzonego budyniu dodać margarynę i utrzeć na jednolitą masę. Następnie do masy dodać trzy łyżki cappuccino (można więcej). Ciasto przekroić na pół. Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem z zaparzonej kawy posłodzonej i wystudzonej. Posmarować dżemem i wyłożyć krem. Przykryć drugą połową ciasta. Także nasączyć. Polać polewą czekoladową i udekorować. Schłodzić.
Komentarze