Biszkopt z jabłkami

5 (200 ocen)

  • 60 min

Biszkopt z jabłkami jest szybki, nie wymaga wielu składników, w sam raz do kawy w deszczowy dzień.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jabłka
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy dalej. Dodajemy po jednym żółtku, a następnie mąkę. Do masy dodajemy jabłka i delikatnie mieszamy. Gotową masę wylewamy do formy o średnicy 25 cm i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.

    Gdy ciasto wystygnie posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Aby biszkopt nie opadł zawsze wyjmuję go szybko z piekarnika i rzucam z metra:), podobno biszkopt doznaje wstrząsu- zawsze działa. Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować