Ciasto jest puszyste, miękkie i lekkie. Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Ten deser jest leciutki jak piórko, nie jest zbyt słodki, a smak śmietankowo – malinowy świetnie komponuje się z biszkoptem.Dodałam dzem bo uwazam że lekko kwaskowy smak wiśni swietnie współgra z całośćią.
4.5 (150 ocen)
Porady
swietnie smakuje takze i z inna galaretka np truskawkowa. Liczba porcji 12 osób Czas przygotowania to około 30minut. Czas pieczenia około 35minut ABY BISZKOPT BYŁ PUSZYSTTY PAMIETAJMY O ODDZIELENIU ZÓŁTEK OD BIAŁEK I NAJPIERW UBIJAMY BIAŁKA Z CUKREM A POTEM DODAC ZÓŁTKA I POZOSTAŁE SKŁADNIKI. WYMIARY BLACHY 25 X40. temp pieczenia 180 st.C. CZAS PIECZENIA 35 MINUT.
Komentarze