Biszkopt z budyniem i musem truskawkowym

4.5 (199 ocen)

Proste ciasto,które każdy lubi

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 budynie waniliowe
    500 ml mleka
    250 g masła
    2 opakowania cukru wanilinowego
    3 galaretki truskawkowe
    1l zmiksowanych truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Biszkopt z budyniem i musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj biszkopt.
    Białka ubij, dodaj cukier i 1 opakowanie cukru wanilinowego.Powoli dodawaj żółtka. Pod koniec ubijania dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełóż do formy i piecz w 180 C przez ok. 30 - 35 minut.
    Biszkopt wystudź i przekrój na pół.
    Budyń rozmieszaj w 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem wanilinowym i 2 łyżkami cukru.Ugotuj budyń i wystudź.
    Przestudzony budyń utrzyj z masłem. Wyłóż na spód biszkoptu,rozsmaruj i przykryj drugim plackiem.
    Truskawki przełóż do garnka i gotuj przez chwilę.Dodaj galaretki,wymieszaj. Ostudź i przełóż do lodówki aby mus stężał.
    Tężejący mus wylej na wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować